FL SH - pokročilé koncepty

    • Neru79
      Neru79
      Bronz
      Registrace: 21.09.2011 Příspěvky: 1,482
      Ahoj
      Poslední dobou jsem přečetl nějaké ty knihy o FL i Holdemu obecně. Hodně jsem pročítal různá zahraniční fóra i různé stránky o FL SH. A občas jsem narazil na různé herní koncepty které mi připadali zajímavé ale zatím jsem se s nimi zde v materiálech popř. na trénincích nesetkal a tak mě napadlo založit tohle vlákno a využít ho k různým otázkám které se trochu vymykají zažitým situacím na micro stakes. Mohlo by to být zajímavé

      1. Openlimp z BU
      Openlimp je běžně chyba. Pokud ale máme před sebou hráče kteří nejsou schopni zahodit svůj blind a my jsme na BU s nějakou hratelnou handu (A2 apod.) tak je prý možné pouze openlimpnout. Oba hráči by šli do hry stejně kdyby jsme raisnuli. Takto investujeme do potu méně a když misneme flop tak není problém zahodit. V případě raisu a cbetu by jsme byli i s Ax apod. pot commited. Nevím jestli jsem to pochopil úplně přesně takže by mě zajímalo zda a za jakých okolností je možné openlimnout z BU. Nebo jestli je to nesmysl a vždy se máme pokoušet stealovat.
  • 9 odpovědí
    • cimprcampr
      cimprcampr
      Bronz
      Registrace: 10.05.2011 Příspěvky: 1,315
      Tak v prvé řadě bychom se asi měli snažit takové hráče za sebou nemít :) Když už je tam mít musíme (neumím si představiz kdy tato situace může nastat), tak si myslím, že asi limpnout můžeme.

      Pokud sedíš správně tak s A2 bych stealoval vždy.
    • Pepikv
      Pepikv
      Bronz
      Registrace: 30.05.2011 Příspěvky: 5,895
      Ahoj,
      také jsem četl, zajímavej článek ve kterém byl zmiňován openlimp.
      Já se do hry limpuju jen pokud je ve hře celý stůl a mám například 78s, 89s.

      Ale docela rád si přečtu názory ostatních.

      Nějaký tip na knihu ?
    • Neru79
      Neru79
      Bronz
      Registrace: 21.09.2011 Příspěvky: 1,482
      Najdu ten úrývek z knihy kde jsem to četl aby to dávalo nějaký smysl.

      Jinak soupeř který hraje tight ale brání blindy to není až takové scifi ne
    • cib007
      cib007
      Bronz
      Registrace: 07.09.2011 Příspěvky: 178
      O openlimp se dá zcela výjimečně uvažovat v počátečních fázích turnajů, kde si soupeře a místo u stolu nevybereš. Navíc tam máš omezený počet žetonů, Takže při nízkých BB se dá pokoušet osud (a nalákat soupeře do hry) např. se suited connectory (jak se to řekne česky?). Samozřejmě záleží na soupeřích, ale většinou po openlimpu následuje záplava dalších limpů, raisuje se málokdy.

      V cash game mě žádná výhoda openlimpů oproti openraise nenapadá :-)
    • cimprcampr
      cimprcampr
      Bronz
      Registrace: 10.05.2011 Příspěvky: 1,315
      Najdu ten úrývek z knihy kde jsem to četl aby to dávalo nějaký smysl.Jinak soupeř který hraje tight ale brání blindy to není až takové scifi ne

      Možná na vyšších limitech ne, ale na těch mých si snad takového nepamatuju.

      Ovšem obávám se, že člověk, co si proti tobě ty blindy takhle důsledně brání, by ti ten tvůj openlimp stejně raisnul, takže se opět dostávám k tomu, že se do situace,. kdy si můžu limpnout z BU dostanu jen ve stejných situacích, jako Pepík.

      Jinak v té specifické situaci jakou popisuješ si openlimp dokážu představit, jen si nedokážu představitm, jak mi může nastat. Ale třeba jednou až budu hrát někde výš si na to vzpomenu a zasměju se své naivitě :)

      Těším se co tady napíše štepánm, jestli se u něj na jeho limitech s openlimpem z BU setkává.
    • Neru79
      Neru79
      Bronz
      Registrace: 21.09.2011 Příspěvky: 1,482
      ted ten článek nemůžu najít ale psal tam něco o tzv. hot/cold equity která má s tímto něco společného, ale nevím co tato equity znamená
    • Begginer509
      Begginer509
      Bronz
      Registrace: 27.10.2011 Příspěvky: 1,397
      Problém však asi bude, že tím dáváš soupeři informaci o svých kartách. Pokud na tom BU pouze limpneš, tak soupeř může s vysokou pravděpodobností vyloučit cca prvních 5% kombinací (AA asi limpovat nebudeš) a podle toho pak může reagovat. Máš pak vždycky horší šanci soupeře shodit a celkově je to tak dost sporný. Raisem tedy zakrýváš i svou range. Smysl by to možná mělo, kdyby ty hráči měli WTSD nějakých 80%, tam by pak člověk asi nic zakrejvat nemusel, ale nevím, třeba si to myslím špatně.
    • Neru79
      Neru79
      Bronz
      Registrace: 21.09.2011 Příspěvky: 1,482
      2. limpovaný pot
      Tohle asi není nic pokročilejšího ale zajímalo by mě jak k tomu přistupujete. Já používám tabulky od strixsra ale dost často ten range na raise ještě zúžím pokud je tam víc hráčů. Pokud je 1 limper tak zkouším izolaci zase trochu více loose. Ze SB hodně často taky limpnu, proti 3 limperum v podstatě any two.
    • Begginer509
      Begginer509
      Bronz
      Registrace: 27.10.2011 Příspěvky: 1,397
      Pokud přede mnou byl jenom jeden limp, tak dávám pouze buď rais, nebo fold, jak je to popsané v Renesanci FLH, s výjimkou bránění Small blindu. U většího počtu limperů taky jedu podle Štěpánových tabulek, ale teď se snažím využít čas z nuceného odpočinku po pokračujícím Downswingu a překopat preflop hru víc podle statů soupeřů. Tak třeba proti limperovi, co limpuje jenom 20% mám úplně jiné odds na call, než co limpuje 80%, takže se snažím vypracovat přehledný preflop systém, vycházející hodně ze statů a Equilabu, abych na tu tabulkovou kostru nabalil trochu flexibilnější a přesnější hru. Při tom bránění Small blindu to řeším podobně, jako u bránění Big blindu - když všichni soupeři jenom limpnuli, tak toho na SB hodně moc callnu, často i úplné trash. Měním to však, pokud soupeř na BB za mnou má tendence z velkého blindu raisovat. To by pak těma mýma odds hodně zamixovalo, takže to pak SB bráním mnohem méně, nebo od stolu rovnou odsedám.