programator v C++ ??

  • 9 odpovědí
    • azukaj
      azukaj
      Bronz
      Registrace: 19.06.2011 Příspěvky: 342
      Záleží na tom, jak moc je třeba tomu rozumět :)
    • Dekaedr
      Dekaedr
      Zlato
      Registrace: 16.01.2012 Příspěvky: 3,737
      no na zk mam udelat piskvorky ale staci ciste programove bez vizualizace..
      takze mam takovy plan ze je zapotrebi vytvorit pole 10x10
      (pro vkladani by to pole bylo jako sachove )
      plus urcite naka kontrola jestli nahodou uz neni nejsou 47 krizky vedle sebe atd.. no a cele to nejak dot dokupy..


      no tak stimhle bych potreboval pomoct jenomze programko mam jeden semestr jsem uplne v dupe :D
    • WhiteBrain
      WhiteBrain
      Bronz
      Registrace: 22.08.2011 Příspěvky: 137
      Dekaedr původně napsal
      no na zk mam udelat piskvorky ale staci ciste programove bez vizualizace..
      takze mam takovy plan ze je zapotrebi vytvorit pole 10x10
      (pro vkladani by to pole bylo jako sachove )
      plus urcite naka kontrola jestli nahodou uz neni nejsou 47 krizky vedle sebe atd.. no a cele to nejak dot dokupy..


      no tak stimhle bych potreboval pomoct jenomze programko mam jeden semestr jsem uplne v dupe :D
      Řekl bych, že do pole 10x10 nacpeš 47 křížků vedle sebe dost obtížně. :D
    • azukaj
      azukaj
      Bronz
      Registrace: 19.06.2011 Příspěvky: 342
      No tak s tím ti asi nepomůžu, taky mám (skoro) za sebou jeden semestr :D OOP mě čeká až v dalším semestru. Zkus programujte.com nebo nějakou jinou stránku, tam ti určitě někdo poradí :)
    • Opecz
      Opecz
      Bronz
      Registrace: 17.09.2009 Příspěvky: 456
      https://www.google.cz/search?hl=en&q=tic+tac+toe+c%2B%2B&oq=tic+tac+to

      projdi si kody co lidi napsali + komentáře co jim k tomu kdo napsal a určitě to dáš dohromady....potom ti ještě můžu doporučit stackoverflow.com, kde napiš, pokud budeš mít nějaký problém a oni ti ho pomůžou vyřešit (ale obv hledej první na googlu, myslím že je tak 99% šance že jakkýkoliv problém na který narazíš už někdo měl a je vyřešen).

      vidím to tak, že si vytvoř pole 10x10, zaplň ho třeba nulama na začátku. Potom budeš načítat vstup z konzole - 2 čísla, které budou reprezentovat souřadnice. Na střídačku pak budeš do toho pole přepisovat ty nuly třeba 1 a 2, nebo X a O.
      No a po každém tahu se třeba to pole celé vypíše do konzole, aby hráči viděli jaký je stav. Taky po každém tahu bude potřeba kontrolovat, zda někdo nezvítězil - asi tak, že po každém tahu budeš muset nějak danou buňku zkontrolovat, jestli není součástí výherní kombinace...zřejmě budeš muset kontrolovat políčka napravo a nalevo současně, pak nahoře a dole a pak po dvou diagonálách. Pokud narazíš na stejný znak, např. vpravo od bunky budeš muset kontrolovat dál po řádku atd.
    • Dekaedr
      Dekaedr
      Zlato
      Registrace: 16.01.2012 Příspěvky: 3,737
      diky lidi :) ) a tech 47 je miss melo byt jen 4 :D
    • azukaj
      azukaj
      Bronz
      Registrace: 19.06.2011 Příspěvky: 342
      Já bych to pole udělal 11x11, na řádku 0 bych nechal první políčko volné a na ostatních bych očísloval sloupce, to samé bych udělal u sloupce 0, tam bych označil řádky možná písmenama nebo taky očísloval, to je celkem jedno. Zbytek pole bych buď nechal prázdný nebo naplnil tečkama, ať je to přehlednější.
    • azukaj
      azukaj
      Bronz
      Registrace: 19.06.2011 Příspěvky: 342
      Jestli mají stačit 4 křížky vedle sebe / pod sebou / diagonálně, tak má začínající hráč po svém třetím tahu vždycky jistou výhru, ne? :P
    • Dekaedr
      Dekaedr
      Zlato
      Registrace: 16.01.2012 Příspěvky: 3,737
      to je uplne jedno tady jde o to to proste naprogramovat a vysvetlit to tomu prednasejicimu jak to pracuje a co ja ta funkce a ta ..