A abych nemluvil jen k technickým věcem, ale vyjádřil se i konkrétně k tématu, tak mi v článku příjdou dobré ty principy, ale už se neztotožňuji s konkrétními daty. Obzvláště pokud to má být jako návod pro začínající hráče. Raise/callovací range obsahující to, co ukazuje článek mi příjde jako blbost. Sám jsem si tuhle range vytvářel proti různým typům hráčů, ale nikdy jsem jí neměl tak širokou, jako ukazuje článek.
Přeci mým cílem není se stacknout s A8o nebo 66 v jakékoliv fázi SnG, snad jen v HU. Obzvláště na bublině nebo těsně před tím jsou tyhle točky totálně nesmyslné, ne?
Příklad. Hrajeme FR už jen v šesti. Chceme být $EV v plusu, musíme mít tedy řekněme šedesát procent cEV, abysme v případě vyhraného pushe získali vůbec něco na $EV. Chtěl jsem dát přesná čísla, ale už jsem tak nějak promodeloval tři volné výpočty v ICMizéru zdarma :-)
Ale vycházím z toho, že bych měl mít 60% cEV na soupeřovu range. A to prostě s A8o či 66 nemám. Pokud vezmu soupeřů range velmi loose, např. (22+, A2s+, K2s+, Q7s+, J8s+, T9s, 98s, 87s, 76s, A2o+, K2o+, Q7o+, J8o+, T9o, 98o, 87o) což je 47.21% push range, proti které mám s 66 jen 55,47% a s A6o dokonce jen 54,57%. Což pro mne opravdu v SnG výnosné není. A to jsem ještě vycházel z range soupeře velmi loose. Pokud by pushoval řekněme toto: (22+, A2s+, KTs+, QJs, A2o+, KTo+, QJo) což je 25% tak 66 je 53,93% a A8o dokonce 46,82%. Opravdu takhle chceme používat raise/call???
Zatím jsem na začátku své pokerové kariéry, ale mám raise/call range na nejnižších micros někde u 99+,AK,AJs+ (top 5 %). A i do nitek s push rangí např. 16% (55+,A2s+,A5o+) bych byl vždy nad 55% a s větší rangí už výrazně blíž 60% či přes. Sám v tom ještě nemám úplně jasno. Ale příjde mi, že na micros, kde velká část hráčů restealuje fakt víc tight, je blbost mít tak širokou raise/call range. Samozřejmě do maniaků či aktivních restealujících regů se to dá víc roztáhnout, ale obecně by měla být určo užší, protože klasické ryby resteal moc neznají a hrají to pouze s top 15-25% range.
Názory zkušenějších? Caochů? Kolegů?